Dvadsiatka zdolala Žilinu až po nájazdoch

05.12.2013 Celý región

Bratislava 5. decembra (TASR) - Vo štvrtkovom vloženom zápase hokejovej Tipsport extraligy zvíťazil tím HK Orange 20 nad MsHK DOXXBet Žilina 2:1 po nájazdoch. Prvýkrát viedol žilinských "vlkov" ich nový tréner Róbert Kaláber, ktorý vo funkcii nahradil Jana Nelibu. Žilina po zisku bodu ostáva na dne extraligovej tabuľky.

Dvadsiatka sa ujala vedenia v 11. minúte, keď nestrážený Gašpar nemal problém zasunúť puk za Mikoláša. Hostia mohli vyrovnať v 19. minúte, ale Rúfusov pokus zneškodnil Sabol ukážkovým semaforom. V prostrednej časti hry mali oba tímy niekoľko dobrých šancí na strelenie gólu, ale v koncovke chýbal ich hráčom potrebný pokoj a šťastie.

V 47. minúte mohol využiť presilovku Buc, na ktorého zabudli obrancovia 20-ky, ale Sabol jeho strelu mieriacu do hornej časti bránky vyrazil. O minútu neskôr mal domáci gólman aj šťastie, keď po Tomasovej strele za ním zazvonila žŕdka. Žiline sa napokon podarilo zbaviť kúzla domáceho gólmana, keď vylúčenie Rzavského potrestal strelou zápästím Tomas - 1:1. V predĺžení gól nepadol a tak víťaza určili samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol o triumfe mladíkov Rehák.

SR20 - MsHK DOXXBet Žilina 2:1 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 11. Gašpar, rozhodujúci nájazd Rehák - 52. Tomas. Rozhodovali: Stano - Kacej, Orolin, vylúčení 5:3, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0.
 

Vyberte región